Kriser & Sorg

Desværre er det en del af livet at opleve sorger/ kriser men trods at vi ved det, at det er en del af livet, kan det alligevel ramme os hårdt. 

Vi har perioder, hvor små ting kan få os til at føle os ude af balance og perioder hvor vi føler os stærke og kan klare mange udfordringer og perioder.

Så er der perioder, hvor vi oplever en helt reel trussel om tab eller har en overbevisning om tab på et enten bevidst eller ubevidst plan.

En krise opstår efter store omvæltninger eller traumatiske hændelser og virker truende på vores vigtige værdier og mål i livet. Vi reagerer på krisen når vi oplever, at vores tidligere erfaringer eller vores ressourcer på det givne tidspunkt ikke rækker til at klare belastningen. 

Vi kan opleve livskriser i forbindelse med tab/sygdom af en nærstående person, sygdom og smerter, skilsmisse, naturlige overgange i livet som når børnene flytter hjemmefra, traumer som ulykke eller overfald. 

Måske tabet af dit arbejde eller parforhold har fået din egentilstand ud af balance. 

Når vi skal tilpasse os den nye situation kan vi opleve reaktioner som angst, bekymring, dårlig konventration, nedtrykthed og en følelse af at være meget anspændt. 

Vores nervesystem reagerer på krisen og skaber en stress tilstand i kroppen der kan resulterer i fysiske symptomer som muskelsmerter, problmer med maven, kvalme, hovedpine, hjertebanken. 

Gennem Neuro kommunikation

Gennem samtale hjælpe dig med at tage afsked og til at finde dit stå sted i din nye livs situation.  

Uanset om du har mistet en nærtstående ved dødsfald, oplevet ulykke eller sygdom, mistet en ægtefælle ved skilsmisse, et arbejdesforhold, en kollega eller en god ven, hvor du reagerer med, at være bundet af stærke følelser, så hjælper jeg dig til at finde en plads til tabet og forandringen, så du kan være i livet med glæde.  

 

Sammen undersøger vi de følelser du har, hvad der gør dig ked af det og hvad der kan få dig til at føle glæde.   

Vi finder nogle ressourcer som hjælper dig med at genfinde din stærke egentilstand. 

Du får nogle redskaber, som du kan bruge til integrere sorgen som en del af dig og på den måde stadig leve et godt og glædeligt liv trods dit tab.

Sorg-  er kærlighed der er blevet forladt!

Sorg opstår som reaktion på et tab, hvor du oplever at have mistet noget vigtigt af dig selv. Sorg vil ikke nødvendigvis udløse en krisetilstand. 

Sorg opstår hvor der har været kærlighed. Kærligheden er der stadig men den der skulle have den er ikke længere. Følelserne er måske blevet for store og gør ondt. Det er de følelser du skal have hjælp til at finde en plads til. 

Under en sorg findes der ikke en rigtig måde at reagere på. Nogle græder, andre går stille. Det ikke ualmindelig at følelserne svinger mellem savn, tomhed, vrede, skuffelse, skyldfølelse, fortvivlelse eller endda lettelse.

 

Det kan også være du oplever at have dårlig samvittighed over ikke at være ked af det hele tiden. Dette er også naturligt især ved lange sygdomsforløb.

Det vigtigste er, at give dig selv lov til at have de følelser der nu engang er. 

Sorgperioden er individuel fra person til person. Det er ikke noget du hurtigt skal igennem men snarer en proces, hvor du finder ud af hvordan du skal leve med og finde dig selv og din nye rolle. 

I en sorg periode påvirkes dit nervesystem på samme måde som ved en krise. Dit stress system vil være på vagt. Det betyder at du kan opleve fysiske symptomer som søvnproblemer, nedsat energiniveau, hovedpine, ondt i maven, hjertebanken, manglende eller øget appetit, ekstra tankevirksomhed samt muskelspændinger. 

sorg&krise.jpg
Neuro Systemisk Krops Terapi

Måden vi arbejder med kroppen er ud fra viden om nervesystemet. 

Fra studier ved man, hvilke områder i kroppen der aktiveres ved forskellige følelser. 

Følelser bliver bundet i vores organer og muskler. De påvirkes af hormoner. 

Man siger at "hormoner er følelser og følelser er hormoner "

Når vores system er i kamp/flugt ved traumer og belastninger vil der være stress hormoner i kroppen.

Vi arbejder meget med Iliopsoas musklen, en muskel der ligger dybt i maven. Psoas musklen spænder op for at beskytte os, når vi oplever noget ubehageligt, traumer, stress mv. 

Lav en Aftale!​​​

Samtalen kan foregå på flere måder.

Det bedste er, at vi mødes. Jeg har nogle skønne lokaler hvor vores samtale kan foregå trygt og uforstyrret. 

En anden mulighed er, at gøre det over skype. Det eneste krav hertil er, at jeg kan se dig under samtalen. 

Det hele starter med det,
du vælger at gøre idag

Fra Stress tibevidst Fokus!​​​​!

  • forstå dit nervesystem og din krops symptomer på en helt ny og befriende måde.

  • forstå det der stresser/ presser dig og hvor det stammer fra.

  • få redskaber til, at håndtere det der udfordrer dig.

  • forstå dine tanker, kunne styre dem, så de ikke styre dig.

  • få andre tanker om dig selv.

  • blive fyldt af ressourcer. 

  • genfinde glæden ved livet.

  • erkende, at du også bare er menneske.

  • Du vil finde essencen i DIG

Du vil ...