Mindfulness 8 ugers kursus

Mindfulness betyder at være bevidst opmærksom, i det aktuelle øjeblik du befinder dig i – uden at dømme.

Er der noget i dig der kalder på forandring?

  • Oplever du også at tiden går for hurtigt, fyldt af pligter og arbejde, uden at du når alt det du skal eller gerne vil? – måske undlader du at leve det liv du drømmer om?

  • Føler du dig utilstrækkelig, stresset, træt eller har generelt manglende overskud i hverdagen?

  • Måske har du svært ved at finde hvile og sove om natten? Har du været ramt af depression eller oplever du dit liv er hæmmet af fysisk smerte?

Under alle omstændigheder er du måske landet på denne side fordi noget i dig nysgerrigt kalder på forandring og søger en løsning hertil.

 

 

Mindfulness er ikke en hurtig vej til at løse dine problemer. Det er en radikal og anderledes måde at forholde sig til livet og til sig selv på.

Gennem mindfulness lærer du at være sammen med dig selv (og andre) på en positiv og konstruktiv måde – selv når livet er svært.

Deltagelse på mindfulness kursus

På mindfulness kurset vil være mellem 6-7 deltagere. De små hold giver en god atmosfære og der er plads til alle uanset hvad du har med i bagagen.

Der kræves ikke nogen specielle forudsætninger for at deltage på kurset. Deltagerne på mindfulness kurserne kommer med vidt forskellig baggrund, men fælles for alle er ofte en manglende ro i sindet og ønsket om forandring.  Årsagerne kan være fysisk eller psykisk sygdom, en travl og krævende hverdag. Årsager som skaber ubalance, bekymringer og en strøm af tanker, hvori vi bliver fanget så det farver vores virkelighed, påvirker vores humør og forstyrrer vores sjælefred.

8- ugers mindfulness kursus  

Gennem et 8- ugers program lærer du gradvist om mindfulness og praktiseringen af mindfulness meditation og yoga.

 

Gennem Mindfulness kurset får du blandt andet styrket din evne til 
• at være bevidst nærværende i dit liv 
• at have fuld opmærksom på øjeblikket 
• at være accepterende overfor situationen som den er lige nu og her 
• at være ikke-dømmende over for sig selv og andre 
• at have et større overskud og overblik over hverdagen
• at håndterer stress, depression og smerter

 

Opbygget efter Jon Kabat-Zinns Mindfulness program

Mindfulness kurset er opbygget efter metoder fra MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) som Jon Kabat-Zinn har udviklet i sit 8-ugers program samt fra MBCT (Mindfulness Based Cognitive therapy).

Mindfulness er hverken religiøs eller spirituel. Mindfulness blev indført fra Budismen i forbindelse med behandling af stress og depression, og har en dokumenteret fysiologisk påvirkning af centralnervesystemet.

 

Redskabet i Mindfulness er meditations øvelser, og det er blandt andet herigennem at hjernen trænes til at udvikle større fokuseringsevne samt at kunne kontrollere egne tankemønstre og følelser.

 

Indhold af et mindfulness kursus:
Mindfulness kurset består af 8 sessioner, der hver varer cirka 2½ time, hvor der løbende vil blive inddraget teori men hovedvægten vil være lagt på at praktisere de forskellige mindfulness teknikker.

 

Øvelser

Meditationsøvelserne er simple teknikker, hvor der er fokus på åndedrættet. Åndedrættet er tilgangen til bevidst nærvær da vi altid har det med os. Det bringer os i dybere kontakt med vores krop når vi flytter opmærksomheden hertil.  Gennem Mindfulness lærer du at praktiserer åbenhed og venlighed overfor alle slags tanker og følelser og behøver ikke bruge energi på at bekæmpe eller fjerne disse.

Mindfulness yoga, er øvelser der blidt og roligt, kan praktiseres af næsten alle, uanset fysiske begrænsninger. Det er øvelser, hvor man ved hjælp af åndedrættet og opmærksomheden, koncentreret mærker sin krop. Du lærer at respektere kroppens grænser, øge blodcirkulationen og løsne muskelspændinger. 

Læs mere om SATI>>
 
Ønsker du at deltage?

For at deltage er det eneste du skal, at forpligtige dig til at træne meditation minimum 30 min hver dag. 
- Du behøves ikke at være vild med det, du skal bare gøre det! 

 

Når du har trænet i 8 uger, vil du have drivkraft og erfaring nok med meditation til, at du kan forsætte resten af livet, hvis du ønsker det.

Uanset hvad får du et bedre forhold til dig selv og den måde du vælger at leve dit liv på. –For er et øjeblik i dit liv ikke rigere og mere levende, hvis du er mere vågen og helt tilstede, mens du oplever det?

NLP

Dette kursus understøttes af NLP- neuro lingvistisk programmering- viden om vores nervesystems komplekse sprog i form af netop billeder, lyde, følelse og ord, som det konstant bruger til at bearbejde virkeligheden med. Du får et dybere kendskab til menneskets natur- og tanke processer og du får en vigtig viden omkring hvordan du selv kan ændre på dine indre billeder, lyde, kropsfornemmelser og din indre dialog. Alt det der kan påvirke dig i positiv eller negativ retning. Læs mere her >>

 

Optagelse
Du kan kontakte mig på mail nederst på siden eller på telefon 20 62 21 13, hvis du er motiveret for at deltage på mindfulness kursus. 

 

Pris
Kurset koster 3100,- kr. for et 8 ugers kursus inkusiv materialer samt en opfølgnings session som vi aftaler i fællesskab.  Vi starter kursus så snart vi er min 7 deltagere.