Neuro Systemisk Krops Terapi

Måske genkender du selv, om du kunne have en eller flere uforløste psykologisk konflikter. 

Det er ikke ualmindeligt at problemer og ubalancer i kroppen, som ikke går væk ved hjælp af behandling af muskler og skelet,  har en sammenhæng med nogle dybere liggende mønstrer eller traumer. 

 

Ofte noget du er eller har været helt ubevidst om, men så nu pludselig giver mening for dig. 

Det er dit intelligente nervesystem (INS) der husker og gemmer følelser i din krop. Kroppen lyver ikke og den kan desværre ikke snydes uanset hvor meget vi prøver, at undertrykke ubehagelige følelser.

Det kan være en uforløst konflikt, en omvæltning der lige er sket i dit liv eller gamle dårlige oplevelser, stress, bekymringer osv.? 

Det kan være en konflikt i dine nære relationer - mor, far, søskende, veninde, kollega eller lignende? 

Måske du genkender følelsen af vrede, sorg, ydmygethed, lavt selvværd, stress, afvisning, manglende omsorg, anerkendelse eller andet? 

Er du bevidst om den energi du bruger på at tænke på gamle traumer- og hvor meget magt giver du dem lov til at have over dig, når de sidder i din krop?

I neuro systemisk krops terapi arbejdes med nerve systemet i kombination med samtale/terapi.

 

Jeg anvender Neuro kommunikation (NLP), da vores tanker og følelser påvirker vores krop (fysiske fornemmelser) og traumer, ubehagelige oplevelser og bekymringer fastlåses i kroppen. 

Vi arbejder helt logisk med den måde vores autonome nervesystem fungere på. Når det er i ubalance vil stress hormoner være dominerende i kroppen, hvilket påvirker funktionen af vores organer, vores immunforsvar og vores fysiske velbefindende. samtidig har vores stress hormoner en indflydelse på vores tanker, med en tendens til at vi får negative tanker.

Måske du oplever ikke at kunne nå ind i essensen, ind til kernen af dig og dine ressourcer? 

Du skal forvente, at det vil kræve et forløb af flere behandlinger med manuel terapi når der arbejdes med kroppen. Behandlingerne er ofte suppleret med sessions med Neuro Coaching ud over. 

Psoas musklen - sindets budbringer

Psoas musklen kaldes også for nervesystemets budbringer. 

Den er nemlig koblet til vores kamp-flugt system, det sympatiske nervesystem. 

Ved enhver faretruende eller traumatisk oplevelse spænder Psoas op. Den spænder op for, at beskytte vores indre organer.

Psoas reagerer ikke kun på vores omgivelser, men også på hvad vi tænker, når vi tolker eller oplever livet eller hændelser som farlige men også generelt hvis vi bekymrer os. 

 

Psoas reagere altså på alt det der opleves stressende. det kan også være smerter, følelser som ked af det hed, sorg og angst. 

Når Psoas spænder op kan den påvirke nogle organer samt ændre på din kropsstilling, hvorfor du kan oplev, at få smerter eller ondt i kroppen. 

Når du er i dit kamp-flugt system kan du oplev problemer med maven, blæren, med fertilitet, hjertebanken mv. 

Psoas musklen er via bindevæv forbundet med Diaphragmet, din vejrtrækningsmuskel.  Det betyder at når Psoas spænder op ved stress, vil det påvirke din vejrtrækning.

Du kan opleve at du har svært ved at trække vejret dybt ned i maven.

Til gengæld kan vi når vi har opmærksomhed på, at trække vejret ned i maven også påvirke Psoas til at slappe af fordi vi aktiverer det parasympatiske (rolige) nervesystem.  

Når vi arbejder med din Psoas muskel under Neuro Systemisk Krops Terapi, arbejder vi med at løsne de traumer og/ eller følelser der er bundet i kroppen. Det kan naturligvis ikke få traumer og dårlige oplevelser til at forsvinde, men studier har vist at den følelsesmæssige stress mindskes eller forløses.

 

På denne måde arbejder vi også med din Soul-lution.

Back Massage

Dit nervesystem

Hvordan psykologiske mønstre sidder i kroppen

 • Bækken - Alle basale behov, bolig, tryghed, beskyttelse, øjenkontakt, kærtegn, nærvær, Chok Ulyst/lyst, At kende sig selv- identitet, selvværd

 • Korsben- selvværd, selv-nedvurderende tanker

 • Livmoder - føler dig uværdig, afvist, forladt, skam, manglende tillid til dig selv og dine evner, sorg ifht børn, egen barndom, nære relationer, selvdestruktive tanke mønstre.

 • Blæren- føler dig angrebet, sårbar, nedgjort, bitter, lader andre manipulere og kontrollere dig, svært ved at sige fra, Identitetsproblemer, destruktive tanker 

 • Tyktarmen- sorg, savn, tristhed, ulykkelighed, stædighed, sorg, savn, undertrykt tristhed, stolthed/skam -søger konflikt/undgår konflikt. 

 • Tyndtarm- hjertesorg, forladthed, uopnåelig kærlighed, uløst konflikt

 • Forstoppelse- svært ved at give slip, se andres synspunkter, holder fast

 • Mave/tolvfingertarm/bugspytkirtel/ milt- spændt, dårlig mavefornemmelse, nervøs, bekymret, at fejle, hjælpeløshed

 • Iliopsoas - chok, traumer, stress, høje forventninger til sig selv, acceptere sig selv, 

 • Solar plexus - manglende anerkendelse, succes, ros, status, følelse af fiasko, nederlag

 • Lever /galdeblære- vrede, aggression, had, raseri, irritation, bitterhed, frustration

 • Nyre- lavt selvværd, uvilje, udmattelse, frygt, gammel skam, skuffelse, fiasko

 • Arme/skuldre- gemmer på stress, bære for meget- konflikt

 • Ben- svært ved at komme videre/handle, at stå fast i konflikt

 • Hjerte- sorg, uopnået kærlighed, forladt, mistet, forrådt

 • Lunger- ikke at kunne få vejret, føler dig kvalt, overvældet af livets problemer

 • Nakken- uretfærdig konflikt

 • Hals - betvivler sig selv, ikke sat grænser, misforstået, kommunikation

 • Hoved - frustration, selv kritik, stress, bekymring, perfektionisme

 • Kæben/ Hjernen - chok, traumer, stress, udfordringer der er svære at se sig ud af, svært mentalt at fordøje, bide i sig, gabe over, tristhed, alvorlig sygdomsforløb, føle sig overset/overhørt. Usikker på egen integritet, ikke føle sig god nok.